Strona główna
Blok przełączania pomiędzy informacjami aktualnymi i archiwalnymi
Lista informacji
Dostęp do informacji publicznej
Zasady udostępniania informacji publicznej
Informacja publiczna nie zamieszczona na podmiotowej stronie Biuletynu Informacji Publicznej Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, jest udostępniana na wniosek, zgodnie z przepisami ustawy z dnia 6 września 2001 r. o dostępie do informacji publicznej (tj. Dz. U. z 2015 r., poz. 2058 z późn. zm.).
Zasady udostępniania informacji na wniosek
- Proszę wypełnić wniosek
- Wniosek należy przekazać do Wojewódzkiego Inspektoratu JHARS w jednej, z niżej wymienionych form:
- pocztą na adres:
Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych z/s w Zielonej Górze,
ul. Bohaterów Westerplatte 11, 65-034 Zielona Góra
ul. Bohaterów Westerplatte 11, 65-034 Zielona Góra
- złożyć osobiście w Sekretariacie urzędu, adres jak powyżej, (I piętro pokój 118/2)
- przekazać faksem pod numer: (068) 325-30-62 wewn. 30
- przesłać pocztą elektroniczną na adres:
Termin i forma udzielana informacji publicznej
Udostępnienie informacji publicznej na wniosek następuje bez zbędnej zwłoki, nie później jednak niż w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku. W przypadku, gdy informacja publiczna nie może być udostępniona w powyższym terminie, urząd powiadomi w tym terminie o powodach opóźnienia oraz o nowym terminie udzielenia informacji, nie dłuższym jednak niż 2 miesiące od dnia złożenia wniosku.
Udostępnienie informacji publicznej na wniosek następuje w sposób i w formie, jakie zostały określone we wniosku przez wnioskodawcę, chyba że środki techniczne, którymi dysponuje urząd uniemożliwiają udostępnienie informacji w określony we wniosku w sposób i w określonej formie.
Opłaty
Dostęp do informacji jest bezpłatny, z wyjątkiem sytuacji, gdy urząd w wyniku udostępnienia informacji publicznej na wniosek, ma ponieść dodatkowe koszty związane z określonym we wniosku sposobem udostępnienia lub koniecznością przekształcenia informacji w formę określoną we wniosku. Urząd może pobrać od wnioskodawcy opłatę w wysokości odpowiadającej poniesionym kosztom.
Dostęp do informacji jest bezpłatny, z wyjątkiem sytuacji, gdy urząd w wyniku udostępnienia informacji publicznej na wniosek, ma ponieść dodatkowe koszty związane z określonym we wniosku sposobem udostępnienia lub koniecznością przekształcenia informacji w formę określoną we wniosku. Urząd może pobrać od wnioskodawcy opłatę w wysokości odpowiadającej poniesionym kosztom.
W tym wypadku, urząd w terminie 14 dni od dnia złożenia wniosku powiadamia wnioskodawcę o wysokości opłaty.
Udostępnienie informacji, zgodnie z wnioskiem, następuje po upływie 14 dni od dnia powiadomienia wnioskodawcy, chyba że wnioskodawca dokona w tym terminie zmiany wniosku w zakresie sposobu lub formy udostępnienia informacji lub wycofa wniosek.
Odmowa udostępnienia informacji publicznej
Odmowa udostępnienia informacji publicznej oraz umorzenie postępowania o udostępnienie informacji publicznej, w przypadku określonym w art. 14 ust.2, następują w drodze decyzji Wojewódzkiego Inspektora JHARS. Wnioskodawcy przysługuje odwołanie, rozpatrywane w terminie 14 dni.
Udostępnieniu nie podlegają m.in. dane osobowe, informacje niejawne oraz tajemnice chronione ustawowo.
Odmowa udostępnienia informacji publicznej
Odmowa udostępnienia informacji publicznej oraz umorzenie postępowania o udostępnienie informacji publicznej, w przypadku określonym w art. 14 ust.2, następują w drodze decyzji Wojewódzkiego Inspektora JHARS. Wnioskodawcy przysługuje odwołanie, rozpatrywane w terminie 14 dni.
Udostępnieniu nie podlegają m.in. dane osobowe, informacje niejawne oraz tajemnice chronione ustawowo.
Załączniki
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Edyta Trojanowska-Jersz |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-27 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Edyta Trojanowska-Jersz |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-27 14:25:51 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-27 14:27:50 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2021-08-31 14:51:44 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 3981 raz(y) |
Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Administrator bezpieczeństwa informacji
Do zakresu działania Inspektora Ochrony Danych Osobowych należy realizacja zadań w zakresie ochrony i bezpieczeństwa danych osobowych zawartych w systemach informatycznych Inspektoratu, w szczególności:
- podejmowanie stosownych działań zgodnie z „Polityką bezpieczeństwa” w przypadku wykrycia nieuprawnionego dostępu do bazy danych lub naruszenia zabezpieczenia danych, znajdujących się w systemie informatycznym;
- nadzór nad przestrzeganiem instrukcji określającej sposób zarządzania systemem informatycznym służącym do przetwarzania danych osobowych w Wojewódzkim Inspektoracie;
- prowadzenie rejestru zbiorów danych przetwarzanych przez administratora danych;
- niezwłoczne informowanie Administratora Danych lub osoby przez niego upoważnionej o przypadkach naruszenia przepisów ustawy o ochronie danych osobowych;
- nadzór i kontrola systemów informatycznych, służących do przetwarzania danych osobowych i osób przy nim zatrudnionych;
- wykonywanie zadań obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego stosownie do merytorycznego zakresu działania samodzielnego stanowiska;
- przekazywanie informacji i materiałów niezbędnych do planowania komórce właściwej ds. obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego;
- wykonywanie innych prac zlecanych przez Wojewódzkiego Inspektora.
E-mail:
Pobierz dane XML Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu Drukuj informację Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Bogdan Karwowski |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-27 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Bogdan Karwowski |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-27 14:05:32 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-27 14:05:37 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2023-05-10 14:29:45 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 3872 raz(y) |
Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Pełnomocnik ds. informacji niejawnych
Do zakresu działania Pełnomocnika do spraw Ochrony Informacji Niejawnych należy zapewnienie przestrzegania przepisów o ochronie informacji niejawnych, a w szczególności:
- zapewnienie ochrony informacji niejawnych, w tym ich ochrony fizycznej;
- zapewnienie ochrony systemów i sieci teleinformatycznych, w których są przetwarzane, przechowywane lub przekazywane informacje niejawne;
- kontrola ochrony informacji niejawnych oraz przestrzegania przepisów o ochronie tych informacji;
- okresowa kontrola ewidencji, materiałów i obiegu dokumentów;
- opracowywanie planu ochrony informacji niejawnych w jednostce organizacyjnej i nadzorowanie jego realizacji;
- szkolenie pracowników w zakresie ochrony informacji niejawnych;
- wykonywanie zadań obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego stosownie do merytorycznego zakresu działania samodzielnego stanowiska;
- przekazywanie informacji i materiałów niezbędnych do planowania komórce właściwej ds. obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego;
- wykonywanie innych prac zlecanych przez Wojewódzkiego Inspektora.
Telefon: 68 325 30 62
Pobierz dane XML Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu Drukuj informację Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Bogdan Karwowski |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-27 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Bogdan Karwowski |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-27 13:58:34 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-27 13:58:39 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2021-08-20 14:42:22 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 3446 raz(y) |
Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Pełnomocnik ds. systemu zarządzania jakością
Do zakresu działania Pełnomocnika do spraw Systemu Zarządzania Jakością należy:
- wykonywanie prac związanych z wdrożeniem i utrzymaniem Systemu Zarządzania Jakością;
- współpraca ze wszystkimi wydziałami w obszarze wdrażania Systemu Zarządzania Jakością i zespołami powołanymi w tym celu;
- przeprowadzanie szkoleń pracowników Wojewódzkiego Inspektoratu w zakresie Systemu Zarządzania Jakością;
- nadzór nad realizacją Polityki Jakości Inspektoratu;
- bieżące czynności związane z korygowaniem i zmianami dotyczącymi Systemu Zarządzania Jakością;
- sporządzanie i realizacja planu audytów wewnętrznych;
- analiza wyników audytów i sporządzanie raportów;
- nadzorowanie wdrażania działań korygujących i zapobiegawczych;
- przygotowanie planu przeglądu zarządzania, nadzór nad jego wykonaniem i sporządzenie raportu;
- ocena skuteczności przeprowadzonych szkoleń;
- wykonywanie zadań obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego stosownie do merytorycznego zakresu działania samodzielnego stanowiska;
- przekazywanie informacji i materiałów niezbędnych do planowania komórce właściwej ds. obronnych, obrony cywilnej i zarządzania kryzysowego;
- wykonywanie innych prac zlecanych przez Wojewódzkiego Inspektora.
E-mail:
Telefon: 68 325 30 62
Pobierz dane XML Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu Drukuj informację Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Bogdan Karwowski |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-27 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Bogdan Karwowski |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-27 13:55:39 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-27 13:55:45 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2024-01-18 13:16:30 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 3497 raz(y) |
Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Akapit nr 1 - brak tytułu
Do zakresu działania Oddziału w Rzepinie należy w szczególności:
- udział w opracowywaniu projektów planów pracy Wojewódzkiego Inspektoratu w zakresie realizacji zadań ustawowych Inspekcji;
- dokonywanie oceny jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, pobieranie próbek, wydawanie w imieniu organu Świadectw Jakości Handlowej;
- przeprowadzanie kontroli planowych i pozaplanowych artykułów rolno-spożywczych, w tym wywożonych za granicę i przywożonych z zagranicy, w zakresie: produkcji, obrotu oraz warunków składowania i transportu;
- prowadzenie spraw związanych z eksportem artykułów rolno-spożywczych do państw trzecich, w tym wydawanie dokumentów potwierdzających zgłoszenie objęcia artykułów procedurą wywozu;
- sprawowanie nadzoru nad wprowadzaniem do obrotu nawozów, nawozów oznaczonych znakiem „Nawóz WE” i środków wspomagających uprawę roślin;
- kontrola świeżych owoców i warzyw na zgodność z przepisami UE, na rynku wewnętrznym oraz w imporcie i eksporcie;
- kontrola warunków techniczno-technologicznych do produkcji win lub napojów winiarskich, w celu wydania Opinii;
- wykonywanie czynności kontrolnych związanych z realizacją zadań delegowanych;
- nadzór nad prawidłowością klasyfikacji tusz wieprzowych oraz półtusz wołowych w systemie EUROP;
- nadzór nad mięsem wołowym pochodzenia płci męskiej, objętym specjalnymi refundacjami wywozowymi;
- opracowywanie okresowych sprawozdań statystycznych i zestawień z zakresu pracy wydziału;
- prowadzenie rejestrów w zakresie prac wydziału;
- prowadzenie postępowania administracyjnego oraz przygotowanie projektów postanowień, decyzji administracyjnych w ramach prowadzonych spraw;
- prowadzenie spraw związanych ze skargami i wnioskami wpływającymi do Wojewódzkiego Inspektora;
- kontrola pracy rzeczoznawców wpisanych do rejestru prowadzonego przez Wojewódzkiego Inspektora;
- kontrola zgodności procesu wytwarzania produktów rolnych i środków spożywczych posiadających chronioną nazwę pochodzenia, chronione oznaczenie geograficzne lub będących gwarantowaną tradycyjną specjalnością ze specyfikacją, wydawanie w imieniu organu świadectw Jakości Handlowej;
- prowadzenie punktu konsultacyjno-informacyjnego w zakresie przepisów prawnych dotyczących urzędowej kontroli żywności;
- przygotowanie materiałów pomocniczych w zakresie szkoleń organizowanych przez Inspektorat oraz zaświadczeń dla uczestników szkoleń;
- wykonywanie innych prac zlecanych przez Wojewódzkiego Inspektora.
E-mail:
Telefon: 95 759 64 35
Pobierz dane XML Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu Drukuj informację Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Bogdan Karwowski |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-27 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Bogdan Karwowski |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-27 08:56:28 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-27 08:56:31 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2021-08-20 14:38:48 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 4429 raz(y) |
Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Wydział Kontroli
Do zakresu działania Wydziału Kontroli należy w szczególności:
- opracowywanie projektów planów pracy Wojewódzkiego Inspektoratu w zakresie realizacji zadań ustawowych Inspekcji;
- dokonywanie oceny jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych, pobieranie próbek, wydawanie w imieniu organu Świadectw Jakości Handlowej;
- przeprowadzanie kontroli planowych i pozaplanowych artykułów rolno-spożywczych, w tym wywożonych za granicę i przywożonych z zagranicy, w zakresie: produkcji, obrotu oraz warunków składowania i transportu;
- prowadzenie spraw związanych z eksportem artykułów rolno-spożywczych do państw trzecich, w tym wydawanie dokumentów potwierdzających zgłoszenie objęcia artykułów procedurą wywozu;
- sprawowanie nadzoru nad wprowadzaniem do obrotu nawozów, nawozów oznaczonych znakiem „Nawóz WE” i środków wspomagających uprawę roślin;
- kontrola świeżych owoców i warzyw na zgodność z przepisami UE, na rynku wewnętrznym oraz w imporcie i eksporcie;
- kontrola warunków techniczno-technologicznych do produkcji win lub napojów winiarskich, w celu wydania Opinii;
- wykonywanie czynności kontrolnych związanych z realizacją zadań delegowanych;
- nadzór nad prawidłowością klasyfikacji tusz wieprzowych oraz półtusz wołowych w systemie EUROP;
- nadzór nad mięsem wołowym pochodzenia płci męskiej, objętym specjalnymi refundacjami wywozowymi;
- opracowywanie okresowych sprawozdań statystycznych i zestawień z zakresu pracy wydziału;
- prowadzenie rejestrów w zakresie prac wydziału;
- prowadzenie postępowania administracyjnego oraz przygotowanie projektów postanowień, decyzji administracyjnych w ramach prowadzonych spraw;
- prowadzenie spraw związanych ze skargami i wnioskami wpływającymi do Wojewódzkiego Inspektora;
- kontrola pracy rzeczoznawców wpisanych do rejestru prowadzonego przez Wojewódzkiego Inspektora;
- kontrola zgodności procesu wytwarzania produktów rolnych i środków spożywczych posiadających chronioną nazwę pochodzenia, chronione oznaczenie geograficzne lub będących gwarantowaną tradycyjną specjalnością ze specyfikacją, wydawanie w imieniu organu świadectw Jakości Handlowej;
- prowadzenie punktu konsultacyjno-informacyjnego w zakresie przepisów prawnych dotyczących urzędowej kontroli żywności;
- przygotowanie materiałów pomocniczych w zakresie szkoleń organizowanych przez Inspektorat oraz zaświadczeń dla uczestników szkoleń;
- wykonywanie innych prac zlecanych przez Wojewódzkiego Inspektora.
E-mail:
Telefon: 68 325 30 62 wewn. 24
Pobierz dane XML Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu Drukuj informację Struktura organizacyjna Wojewódzkiego Inspektoratu
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Bogdan Karwowski |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-27 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Bogdan Karwowski |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-27 08:48:49 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-27 08:48:59 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2021-08-20 14:37:44 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 3859 raz(y) |
Karta zgłoszenia skargi, wniosku.
Karta zgłoszenia skargi, wniosku.
Zgodnie z zapisami ustawy z dnia 14 czerwca 1960 roku Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jedn. Dz.U.2023.775), rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 8 stycznia 2002 roku w sprawie organizacji przyjmowania i rozpatrywania skarg i wniosków (Dz. U. z 2002 r. Nr 5, poz. 46) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tekst jedn. Dz.U.2020.344):
- Zgodnie z zapisami ustawy z dnia 14 czerwca 1960 roku Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jedn. Dz. U. z 2023 r., poz. 775), rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 8 stycznia 2002 roku w sprawie organizacji przyjmowania i rozpatrywania skarg i wniosków (Dz. U. z 2002 r. Nr 5, poz. 46) oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (tekst jedn. Dz. U. z 2020 r. poz. 344):
- Każdemu służy zagwarantowane w Konstytucji Rzeczypospolitej Polskiej prawo składania petycji, skarg i wniosków do organów państwowych, organów jednostek samorządu terytorialnego, organów samorządowych jednostek organizacyjnych oraz do organizacji i instytucji społecznych (art. 221 § 1 k.p.a.).
- Przedmiotem skargi może być w szczególności zaniedbanie lub nienależyte wykonywanie zadań przez właściwy organ albo przez jego pracowników, naruszenie praworządności lub interesów skarżących, a także przewlekłe lub biurokratyczne załatwianie spraw (art. 227 k.p.a.).
- Przedmiotem wniosku mogą być w szczególności sprawy ulepszenia organizacji, wzmocnienia praworządności, usprawnienia pracy i zapobiegania nadużyciom, ochrony własności, lepszego zaspokajania potrzeb ludności (art. 241 k.p.a.).
- Skargi i wnioski można składać w interesie publicznym, własnym lub innej osoby za jej zgodą (art. 221 § 3 k.p.a.).
- Nikt nie może być narażony na jakikolwiek uszczerbek lub zarzut z powodu złożenia skargi lub wniosku albo z powodu dostarczenia materiału do publikacji o znamionach skargi lub wniosku, jeżeli działał w granicach dozwolonych prawem (art. 225 § 1 k.p.a.)
- Skargi i wnioski mogą być kierowane do Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych z/s w Zielonej Górze, ul. Bohaterów Westerplatte 11, 65-034 Zielona Góra, od poniedziałku do piątku w godzinach 7:15-15:15 w jednej następujących form:
- Pisemnie na adres : Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych w Zielonej Górze, ul. Bohaterów Westerplatte 11, 65-034 Zielona Góra,
- pocztą elektroniczną : ,
- e-puapem: /wijhars_zgora/skrytka,
- ustnie lub telefonicznie (zgłoszone bezpośrednio pracownikowi do protokołu) : tel. 68 325 30 62.
Skargi i wnioski składane pisemnie powinny zawierać imię i nazwisko (nazwę firmy) oraz adres wnoszącego skargę lub wniosek. Skargi lub wnioski niezawierające wyżej wymienionych danych pozostaną bez rozpatrzenia.
Skargi i wnioski wymagające prowadzenia postępowania wyjaśniającego powinny być załatwione nie później niż w terminie 1 miesiąca od daty otrzymania skargi lub wniosku.
W sprawie skarg i wniosków Lubuski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze przyjmuje osobiście w każdy poniedziałek w godzinach 13:00-16:00.
Pobierz dane XML Karta zgłoszenia skargi, wniosku. Drukuj informację Karta zgłoszenia skargi, wniosku.
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Sonia Wróblewska |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-23 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Sonia Wróblewska |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-23 14:51:16 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-23 14:52:15 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2024-03-13 14:24:49 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 5801 raz(y) |
Kierownictwo
Akapit nr 1 - brak tytułu
Lubuski Wojewódzki Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Bogdan Karwowski
683253062 wewn. 22
605906600
Bogdan Karwowski
683253062 wewn. 22
605906600
Zastępca Lubuskiego Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Stanisław Zamiatała
683253062 wewn. 27
601938442
Stanisław Zamiatała
683253062 wewn. 27
601938442
Kierownik Wydziału Organizacyjno-Administracyjnego - Główny Księgowy
Agnieszka Spiżak
683253062 wewn. 23
Agnieszka Spiżak
683253062 wewn. 23
Kierownik Wydziału Kontroli
Jarosław Ławrynowicz
683253062 wewn. 24
Jarosław Ławrynowicz
683253062 wewn. 24
Kierownik Oddziału w Rzepinie
Bogdan Sobieraj
957596435
Bogdan Sobieraj
957596435
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Tomasz Szular |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-23 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Tomasz Szular |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-23 14:14:10 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-23 14:14:13 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2021-08-16 13:21:25 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 8755 raz(y) |
Rejestry, archiwa
Akapit nr 1 - brak tytułu
Rejestry
W Wojewódzkim Inspektoracie Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych z/s w Zielonej Górze prowadzone są rejestry:
- rzeczoznawców. Informacje zawarte w rejestrze podlegaja ochronie na podstawie ustawy o ochronie danych osobowych.
- rejestr przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi.
Informacje zawarte w rejestrze przedsiębiorców prowadzących działalność gospodarczą w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi oraz rejestrze rzeczoznawców zgodnie z pismem Głównego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych znak: GI-GNR-2-01/05 z dnia 7 stycznia 2005 r podlegają wyłączeniu jawności informacji publicznej.
Rejestr rzeczoznawców w zakresie pobierania próbek, ustalania klas jakości handlowej oraz ustalania sposobu produkcji artykułów rolno-spożywczych
Podstawa prawna prowadzenia rejestru:
art. 35 ust. 3 Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (jedn. tekst: Dz. U. z 2018 r., poz. 2164, z późn. zm.).
Sposób i zasady udostępniania danych z rejestru
Rejestr zawiera zbiór danych osobowych. Przetwarzanie w tym udostępnianie danych z rejestru odbywa się zgodnie z przepisami ustawy z dnia 10 maja 2018 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 2018 r., poz. 1000, z późn. zm.) oraz rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) - Dz. U. UE. L z 2016 r. Nr 119, str. 1, ze zm.
Archiwum zakładowe
Akta poszczególnych spraw przechowywane są w ciągu roku kalendarzowego w poszczególnych wydziałach.
Akta spraw zakończonych przechowywane są w komórkach organizacyjnych przez okres 2 lat, licząc od 1 stycznia roku następnego po zakończeniu sprawy. Po upływie tego terminu akta przekazywane są do archiwum zakładowego na podstawie spisu zdawczo-odbiorczego.
Archiwum zakładowe udostępnia akta dla celów służbowych i naukowo-badawczych.
Udostępnianie akt dla celów służbowych odbywa się w pomieszczeniu archiwum zakładowego lub poza archiwum (w obrębie jednostki organizacyjnej), na podstawie karty udostępniania, za zgodą kierownika komórki organizacyjnej, która dane akta wytworzyła.
Wypożyczanie akt do celów służbowych poza jednostkę organizacyjną może nastąpić tylko w uzasadnionych przypadkach, wyłącznie za zgodą kierownictwa Wojewódzkiego Inspektoratu.
Udostępnianie akt do celów naukowo – badawczych wymaga każdorazowo zgody kierownictwa Wojewódzkiego Inspektoratu.
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Edyta Trojanowska-Jersz |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-23 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Edyta Trojanowska-Jersz |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-23 14:02:07 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: Tomasz Szular |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-23 14:02:12 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: Tomasz Szular |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2021-08-20 14:53:51 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 3430 raz(y) |
Informacja dla osób niesłyszących
Akapit nr 1 - brak tytułu
Na podstawie ustawy z dnia 19 sierpnia 2011 o języku migowym i innych środkach komunikowania się (Dz. U. Nr 209, poz.1243) Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze ma obowiązek zapewnić dostęp do świadczenia usług osoby posługującej się językiem migowym.
Na terenie Inspekcji jest osoba przeszkolona i posługująca się językiem migowym.
Prosimy o wcześniejszy kontakt mailowy w celu ustalenia daty rezerwacji spotkania.
Świadczenie to jest BEZPŁATNE i przeznaczone dla osób uprawnionych będących osobami niepełnosprawnymi w rozumieniu ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2011 r. Nr 127, poz. 721 i Nr 171, poz. 1016).
Pobierz dane XML Informacja dla osób niesłyszących Drukuj informację Informacja dla osób niesłyszących
Rejestr zmian
Podmiot udostępniający informację: | Podmiot udostępniający informację: Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze |
||
---|---|---|---|
Osoba, która wytworzyła informację: | Osoba, która wytworzyla informację: Agnieszka Spiżak |
Data wytworzenia informacji: | Data wytworzenia informacji: 2015-01-23 |
Osoba, która odpowiada za treść: | Osoba, która odpowiada za treść: Agnieszka Spiżak |
Data wprowadzenia do BIP | Data wprowadzenia do BIP 2015-01-23 13:57:48 |
Wprowadził informację do BIP: | Wprowadził informację do BIP: |
Data udostępnienia informacji: | Data udostępnienia informacji: 2015-01-23 13:57:54 |
Osoba, która zmieniła informację: | Osoba, która zmieniła informację: |
Data ostatniej zmiany: | Data ostatniej zmiany: 2019-11-25 13:33:25 |
Artykuł był wyświetlony: | Artykuł był wyświetlony: 4937 raz(y) |