ˆ
Zmiana wielkości treści
Zmiana kontrastu serwisu
WyłączWłącz skróty klawiatury
Zmień interlinię
Przejdź do strony głównej

Biuletyn Informacji Publicznej

Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Zielonej Górze
  • Logo Biuletynu Informacji Publicznej
  • Godło Rzeczpospolitej Polskiej
ˆ

Rejestr zmian

Pobierz dane XMLDrukuj informację

Szczegóły informacji

Zgłoszenie o zamiarze i planowanym terminie wycofania produktów ubocznych powstałych w wyniku wyrobu wina lub moszczu winogronowego.

Niniejszy dokument jest wersją archiwalną.
Informacja ogłoszona dnia 2017-03-30 14:04:44 przez Tomasz Szular

Akapit nr - brak tytułu

Tytuł:
Zgłoszenie o zamiarze i planowanym terminie wycofania produktów ubocznych powstałych w wyniku wyrobu wina lub moszczu winogronowego.
Sprawa:
Producent wyrabiający powyżej 25 hl wina w roku gospodarczym, zobowiązany jest do usunięcia produktów ubocznych pod nadzorem.
Produkty uboczne mają być usuwane bezzwłocznie i nie później niż na koniec roku winiarskiego, w którym zostały uzyskane. Minimalna zawartość alkoholu w produktach ubocznych (wytłokach i osadzie drożdżowym) wynosi nie mniej niż 0,4 % obj.
Podstawy prawne:
art. 39 ustawy z dnia 12 maja 2011 r. o wyrobie i rozlewie wyrobów winiarskich, obrocie tymi wyrobami i organizacji rynku wina (Dz. U. z 2016 r., poz. 859 t.j.).
Miejsce składania dokumentów:
Sekretariat
tel: 68 325 30 62
fax: 68 325 30 62 wew. 30
e-mail:
e-PUAP: /wijhars_zgora/skrytka
Wydział prowadzący sprawy:
Wydział Kontroli
ul. Bohaterów Westerplatte 11, 65-034 Zielona Góra
tel: 68 325 30 62 wew. 24
Wymagane dokumenty:
Zgłoszenie o zamiarze i planowanym terminie wycofania produktów ubocznych powstałych w wyniku wyrobu wina lub moszczu winogronowego.
Forma zgłoszenia:
Wypełnione Zgłoszenie o zamiarze i planowanym terminie wycofania produktów ubocznych powstałych w wyniku wyrobu wina lub moszczu winogronowego” należy złożyć do WIJHAR-S w Zielonej Górze nie później niż 2 dni robocze  przed planowanym terminem rozpoczęcia usuwania produktów ubocznych, powiadamiając o miejscu składowania i terminie usunięcia tych produktów.
Opłaty:
Brak.
Sposób załatwienia sprawy:
Wyznaczony Inspektor przeprowadza kontrole wycofania produktów ubocznych powstałych przy produkcji wina.
Wydział odpowiedzialny
za załatwienie sprawy:
Wydział Kontroli
ul. Bohaterów Westerplatte 11, 65-034 Zielona Góra
tel : 68 325 30 62 wew. 24

Załączniki

« powrót do poprzedniej strony